Cookie Consent by Solide Group Beheer hier je cookie voorkeuren

Solide

Op een fabrieksterrein in Langdorp (tegen Aarschot) van meer dan 15.000 m2 worden alle Solide klimmaterialen gefabriceerd.

Waarom solide?

Onze missie: Betrouwbaarheid ten top.

TOPKWALITEIT GEWAARBORGD

De producten beantwoorden aan de strengste kwaliteitseisen en veiligheidsnormen. Dankzij speciale aluminiumlegeringen en een veelzijdig productieproces (een combinatie van felsen, lassen en plaatsen van klinknagels of bouten), ontstaat er een licht maar uiterst sterk en veilig eindproduct.

PRODUCTIEPROCES MET COATING

Tijdens het productieproces worden de industriële ladders, trappen en andere constructies afgewerkt met een transparante polyester coating. Onbehandeld aluminium geeft zwart af maar de beschermlaag zorgt ervoor dat de gebruiker geen zwarte handen meer heeft. Daarenboven worden extreme buitentemperaturen bij het aanraken van de ladders verzacht.

STRENGE VEILIGHEIDSNORMEN EN KEURINGEN

Op het vlak van kwaliteit wordt niets aan het toeval overgelaten. Intern worden de nodige testen uitgevoerd met eigen testinstallaties om een vaste kwaliteitsstandaard te kunnen waarborgen. Extern worden er door het onafhankelijk instituut TÜV strenge keuringen uitgevoerd vooraleer het nodige certificaat wordt toegekend.

Warranty Icon

Normen

Conform aan de normen EN131 en NEN 2484.

Shopping Cart Icon

Veiligheid

Onze producten worden regelmatig getest op de strengste veiligheidsnormen: TÜV-gekeurd en Warenwet in Nederland.

Delivery Icon

Constructie

De treden worden zowel gelast aan de zijbomen als met klinknagels extra beveiligd.
De treden zijn extra breed en veilig en speciaal ontworpen voor industrieel gebruik.
Breedte van de treden: 10 cm.

Service Icon

Stabiliteit

Onderaan bevinden zich grote rubberen veiligheidsschoenen voor extra stabiliteit.

Solide, vroeger en nu

Het succesverhaal van Solide vangt aan in België in het begin van de zestiger jaren. Als één der eerste fabrikanten schakelt Solide om van hout naar het lichte aluminium om klimmaterialen van een uitzonderlijke kwaliteit te maken voor de professionele eindgebruiker.

Door het aanbieden van unieke, met polyester behandelde, ladders en trappen, die “ijzersterk“ en 100 % betrouwbaar zijn, verovert het bedrijf de Belgische professionele markt en neemt het even snel een stevige tweede plaats in op de Nederlandse markt. Steigers en gespecialiseerde constructies vervolledigen het aanbod en nieuwe verdelers dienen zich aan in andere Europese landen.

Sinds tientallen jaren groeien schilders, bouwvakkers, dakwerkers, elektriciens en andere vakmensen op met het merk Solide dat ondertussen voor professionele eindgebruikers een begrip geworden is.

De vakman blijft Solide kiezen om zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en comfort maar ook omdat het merk door de jaren heen een echte inhoud heeft gegeven aan de term “professionele producten“. Solide overtreft de wettelijke normen en kan daardoor een uitzonderlijke garantie bieden van 10 jaar voor fabricagefouten. De benodigde productcertificaten kunnen daarenboven gemakkelijk van de website afgehaald worden.

De hechte samenwerking met de verdelers en de groothandel en diens loyale instelling jegens het merk Solide is geen toeval. Het merendeel ervan in België werkt reeds meer dan 30 jaar onafgebroken samen met Solide. En daar zijn redenen voor: de jarenlange aanwezigheid op de markt, het respecteren van het begrip “professioneel“ materiaal, de ruime stocks en daarom ook de snelle toelevering en de unieke productkarakteristieken zoals de polyester beschermlaag.

Het merk staat voor geloofwaardigheid en biedt op alle vlakken een extra bescherming voor verdelers en eindklanten. Alle gecommercialiseerde producten worden zonder uitzondering in België vervaardigd.

“Betrouwbaarheid ten top“ geldt niet alleen als een kenmerk van de Solide producten, maar is ook tekenend voor de instelling van de verdelers en de Solide medewerkers. Wij willen u graag bewijzen dat Solide zijn marktreputatie meer dan waard is.

Ik zoek een Solide-dealer

Hulp nodig?

Hulp nodig? Ons team staat klaar om u bij te staan. Meer informatie nodig over onze producten of heeft u een andere vraag, we helpen u graag verder!