Steigers

Troeven

Onze steigers voldoen aan de meest recente steigernorm EN 1004-1:2020. Deze zijn van kracht sinds eind 2021.

Door de productie in België en de beschikbaarheid van reserveonderdelen kunnen wij een garantie van 10 jaar aanbieden op fabricagefouten.

Onze steigers zijn voorzien van een polyester coating, deze heeft volgende voordelen:

  • Producten behouden nieuw uitzicht, mogelijk om buiten te stockeren
  • Handen, kleding, etc. worden niet zwart zoals bij ongecoate steigers
  • Ideaal voor gebruik in voedingsmiddelenindustrie

De onderdelen van onze professionele steiger zijn onderling compatibel en aldus kan men een professionele vouwsteiger ombouwen tot een rolsteiger.

Onze professionele steigerconfiguraties worden geleverd met de revolutionaire 4S leuning. Dit systeem zorgt ervoor dat u steeds rondom 360° beveiligd kan werken, ook tijdens het op- en afbouwen van de steiger. De op- en afbouwtijd wordt verminderd terwijl u steeds volgens de nieuwe norm werkt.

Eveneens kunnen al onze professionele steigers uitgerust worden met SolideAir platformen i.p.v. de traditionele houten platformen. Deze speciaal ontwikkelde platformen zijn voorzien van een glasvezelversterkt thermoplastisch composiet met een ultralichte PP-honinggraat kern, voorzien van een antislip oppervlak. Deze zijn tot 20% lichter en gaan bovendien veel langer mee, zeker in vochtige omstandigheden.

4S voorloopleuning

Met de 4S voorloopleuning kan op gemakkelijke wijze voldaan worden aan de nieuwe Europese rolsteiger norm EN 1004-1:2020 die vanaf 1 december 2021 in voege treed.

Deze norm stelt voorop dat o.a. de op- en afbouw werkzaamheden in veiligere omstandigheden te laten verlopen. Daartoe werden de tussenafstanden tussen de platformen onderling gereduceerd tot 2,25m maximaal. Tevens is de afstand van de grond tot het eerste platform gereduceerd tot maximaal 3,40m.

Deze nieuwe norm beoogd ook dat de steiger op- en afgebroken kan worden ZONDER dat er gebruik dient gemaakt te worden van persoonlijke valbeveiligingsmiddelen. Met behulp van de door SOLIDE ontworpen 4S voorloopleuning kan er conform de nieuwe norm gewerkt worden.

Met dit systeem is een 360° beveiliging ten allen tijde gegarandeerd tijdens de montage en demontage werkzaamheden. Dit volledige systeem kan gebruikt worden in alle configuraties voor professionele rol- en vouwsteigers en biedt volgende voordelen:

Veiligheid

  • Met behulp van de 4S voorloopleunig is een 100% veilige op- en afbouw van uw steiger mogelijk. Er is 360 graden bescherming rondom elk moment van de montagewerkzaamheden.

Kostenbesparend

  • Doordat de voorloopleuning zowel de functie van diagonaal schoor als leuning vervult, kan de (de-)montage sneller verlopen en hebt u een gereduceerd aantal onderdelen nodig t.o.v. de klassieke uitvoering.

Compatibel

  • Uw bestaande steigers kunnen gemakkelijk en aan minimale kost met de 4S voorloopleuning conform gemaakt worden aan de nieuwe normering zodat uw werknemers op elk ogenblik in veilige omstandigheden kunnen werken.
Ik zoek een Solide-dealer