Cookie Consent by Solide Group Beheer hier je cookie voorkeuren

Steigers

Troeven

Onze steigers voldoen aan alle wettelijke normen.

Door de productie in België en de beschikbaarheid van reserveonderdelen kunnen wij een garantie van 10 jaar aanbieden op fabricagefouten.

Onze steigers zijn voorzien van een polyester coating, deze heeft volgende voordelen:

  • Producten behouden nieuw uitzicht, mogelijk om buiten te stockeren
  • Handen, kleding, etc. worden niet zwart zoals bij ongecoate steigers
  • Ideaal voor gebruik in voedingsmiddelenindustrie
  • In de winter voelt het aluminium minder koud aan
  • Zorgt voor betere grip

De onderdelen van onze professionele steiger zijn onderling compatibel, men kan een professionele vouwsteiger ombouwen tot een rolsteiger.

Onze professionele steigerconfiguraties worden geleverd met de revolutionaire 4S leuning. Dit systeem zorgt ervoor dat u steeds rondom 360° beveiligd kan werken, ook tijdens het op- en afbouwen van de steiger. De op- en afbouwtijd wordt verminderd terwijl u steeds volgens de norm werkt.

Onze professionele steigers kunnen uitgerust worden met geavanceerde SolideAir platformen i.p.v. de traditionele houten vloeren. Deze speciaal SolideAir platformen zijn vervaardigd uit een glasvezelversterkt thermoplastisch composiet met een ultralichte PP-honinggraat kern. De honingraatkern van deze plaat, in combinatie met de glasvezelversterkte PP toplaag, maakt de plaat extreem licht in vergelijking met de traditionele houten vloer, terwijl de toplaag zorgt voor uitstekende stijfheid. Bovendien is de SolideAir plaat ongevoelig voor vocht, wat de duurzaamheid nog verder bevordert.

4S voorloopleuning

Met de 4S voorloopleuning kan op gemakkelijke wijze voldaan worden aan de nieuwe Europese rolsteiger norm EN 1004-1:2020 die vanaf 1 december 2021 in voege treed.

Deze norm stelt voorop dat o.a. de op- en afbouw werkzaamheden in veiligere omstandigheden te laten verlopen. Daartoe werden de tussenafstanden tussen de platformen onderling gereduceerd tot 2,25m maximaal. Tevens is de afstand van de grond tot het eerste platform gereduceerd tot maximaal 3,40m.

Deze nieuwe norm beoogd ook dat de steiger op- en afgebroken kan worden ZONDER dat er gebruik dient gemaakt te worden van persoonlijke valbeveiligingsmiddelen. Met behulp van de door SOLIDE ontworpen 4S voorloopleuning kan er conform de nieuwe norm gewerkt worden.

Met dit systeem is een 360° beveiliging ten allen tijde gegarandeerd tijdens de montage en demontage werkzaamheden. Dit volledige systeem kan gebruikt worden in alle configuraties voor professionele rol- en vouwsteigers en biedt volgende voordelen:

Veiligheid:

De 4S voorloopleuning biedt 100% veilige op- en afbouw van desteiger, met continue 360° bescherming gedurende de montage

Kostenbesparend

Doordat de 4S voorloopleuning zowel de functie van diagonaleschoren als leuningen vervult, kan de (de-)montage sneller verlopen metminder onderdelen dan de klassieke uitvoering

Compatibel

Bestaande steigers kunnen eenvoudig en kostenefficiëntworden aangepast aan de nieuwe normen met de 4S voorloopleuning, zodatgebruikers te allen tijde onder veilige omstandigheden kunnen werken

Ik zoek een Solide-dealer